Hjem » Aircondition & Klimaanlæg

Info om aircondition & klimaanlæg.

Aircondition kender vi alle, som noget der er i vores biler, men det som mange ikke spekulerer over er, at disse aircon -/ klimaanlæg skal vedligeholdes med jævne mellemrum.

Man skal skifte pollenfilter, efterfylde kølemiddel samt rense anlægget, for at forebygge unødigt slitage af anlægget samt svampedannelser, hvilket kan være sundhedsskadelig ved længere tids brug af aircon -/ klimaanlægget i denne tilstand.

Service.

Service aircon - AirconditionHvor ofte skal man servicere sit aircondition -/ klimaanlæg?

Man anbefaler, at et aircon -/ klimaanlæg kontrolleres en gang om året, men dog minimum hvert andet år.

Vakuumtest samt trykstigningtest.

Mange værksteder laver som regel kun en vakuum test, som også er fin til at fjerne fugt i aircondition eller i klimaanlægget, hvis temperaturen er min. 15-16 grader celsius, men en vakuumtest tester ikke om anlægget er utæt. Dette skal skal ske ved en tryk test med nitrogen.

Pollenfilter.

Pollenfilter skal skiftes så ofte, som service bogen siger eller minimum en gang om året, da filteret ellers kan stoppe til og i værste fald ødelægge din kompressor i aircon -/ klimaanlægget, hvilket kan blive en væsentlig mere bekostelig affære end at skifte pollenfilteret.

Efterfyldning af aircon -/ klimaanlæg.

Hvis et anlæg ikke bliver efterfyldt med den korrekte mængde kølemiddel, kan det også ødelægge din kompressor, da olien smører kompressoren og det er kølemidlet der transporterer olien rundt i anlægget.

Skylning af anlæg.

Aircon serviceKompressorens tolerance er væsenlig mindre i de nyere biler, og er dermed mere følsom overfor fremmede legemer.

Det er vigtigt efter kompressornedbrud, at man er sikker på at der ikke findes nogen form for urenheder i  systemet.

Er man uheldig og der stadig er urenheder i anlægget skal det skylles så snavs og metalspåner forsvinder. Det skylles med rent kølemiddel.

For at anlægget skylles optimal skal anlægget skilles af. De forskellige komponenter skylles med rent kølemiddel, for at udføre dette skal der bruges mange forskellige fittings. Så udskiftes de defekte dele og anlægget flydes med den mængde olie som er forskrevet af bil producenten.

Denne proces er i mange tilfælde tidskrævende. Så vores råd er få lavet service dit aircon -/ klimaanlæg minimum hvert 2 år for at være på forkant.

Vi kører i følgende områder:
Aarhus / Århus, Randers,  Søften, Hinnerup, Hammel, Hadsten, Trige, Lystrup, Skejby, Risskov, Tilst, Sabro, Favrskov, Skødstrup, Løgten, Mejlby, Voldum, Syddjurs, Norddjurs, Skanderborg, Silkeborg

Hvis du ligger uden for disse områder giv os et kald og vi får en snakker om det.