Hjem » Rens og rengøring

Rens og rengøring af aircondition / Klimaanlæg.

Et aircondition / klimaanlæg har godt af at blive renset en gang om året, da der i mange tilfælde dannes råd, skimmelsvamp samt bakterier på køleelementet, hvilket kan medføre en dårlig lugt og via bilens aircondition / klimaanlæg, kan bakterierne sprede sig i bilen og i nogle tilfælde medføre astma eller allergiske reaktioner.

Rens og rengøring

Der findes mange forskellige midler på markedet, til at rense et aircondition / klimaanlæg, men der er reelt ikke så mange metoder, der i virkeligheden renser anlægget. Den metode vi anvender er den mest effektive, da den sender rensemidlet direkte ind i anlægget via en speciel maskine, der omdanner rensevæsken til damp, og sender dampen ud i anlæggets fordamper, hvor problemet med dannelse af svamp starter. Dette skyldes de store temperatursvingninger i anlægget, hvorpå der kan dannes kondens/fugt.

dom_presse-klima_i105 dårlig lugt
Før Rens og rengøring
dom_presse-klima_i101 god lugt
Efter Rens og rengøring

 

De to forskellige midler til rensning:

Aircon Refresh

Aircon Refresh

  • Fjerner effektivt svamp, bakterier og andre skadelige mikroorganismer fra fordamper, ventilation og kondensvandsafløb
  • Optimal til forebyggelse af lugtdannelse

 

Car Refresh

Car Refresh

  • Ideel til fjernelse af kraftige lugte i kabinen, som f.eks. cigaret-, kunststof- og dyrelugte
  • Kemisk ændring og deraf følgende vedvarende fjernelse af lugte frem for ren tilsløring med duftstoffer

Udtalelser fra ledende overlæge ved Odense Universitetshospital og direktøren hos Waeco A/S.

En stor del af de klimaanlæg, der i dag findes i biler, er inficeret med bakterier, som kan give astma, allergi og i værste fald livstruende sygdomme.

”De er fulde af skidt og fugt, og det er ideelle betingelser for svamp og bakterier, der giver kløe, allergi og problemer med at trække vejret”. Arne Høst er ledende overlæge på Odense Universitetshospital til Metroxpress.

Bruges for sjældent

Europas største leverandør af aircondition til biler, Waeco A/S, erkender problemet.

”Det er fordi anlæggende ikke bliver brugt nok. Det er kulden fra køleren, der holder bakterierne væk, og hvis den står stille flere uger, bliver infektionen så voldsom, at den ikke forsvinder igen af sig selv”. Per Flensted, Waecos administrerende direktør.

 

Farlige bakterier

Oftest er det skimmelsvamp, der angriber airconditionanlæg. Men ind imellem bliver der også konstateret langt farligere bakterier i den kølige luft.

I 2004 blev der fundet legionellabakterier i fire ud af seks prøver af kølevandet fra airconditionanlæg på større danske virksomheder.

Lad os hjælpe dig med at få renset din aircon-/ og klimaanlæg med en komplet WAECO Refresh HD behandling